Здравейте, скъпи родители!
Бих искала всеки от вас да надникне в света на нашия пореден проект, който осъществихме в следобедните занимания заедно с вашите деца – учениците от втори клас.
През целия месец ноември разработвахме темата за космоса чрез различни похвати в изобразителното изкуство. Целта на заниманията бе децата да се чувстват комфортно и спокойно, изразявайки творческото си отношение по изучавания въпрос. Учениците рисуваха космически кораби, метеори, извънземни, планети, звезди и галактики.
Всеки ученик създаде и индивидуален проект за фазите на луната. Освен, че се научиха да рисуват космически обекти, децата опознаха и Слънчевата система. Планетите ги заинтригуваха. Научиха интересни факти за мястото и цвета им. Умеят да правят разлика между планета и звезда, а най-важното е, че имат желание да узнаят още повече.
Финалната стъпка на проекта беше екипно да направят голяма тематична картина с акварелни бои, маркери и други подходящи материали. Всеки от тях се представи според възможностите си, но на всички им бе истински забавно да участва. Резултатът е пъстра смесица от емоция и старание, а вие бихте могли да разгледате техните творби в нашия албум.
Ангелина Христова
учител в ЦДО – II кл.