УЧИЛИЩНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО МЕРКИТЕ, СВЪРЗАНИ С COVID-19 И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЕЛЕКТРОННОТО ОБУЧЕНИЕ

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното извънредно положение, препоръките на Националния епидемичен щаб, заповедта на Министерството на здравеопазването, заповедите на Министъра на образованието, Началника на РУО – София-град, СРЗИ и кмета на Столична община ви уведомяваме за следното:

Считано от 16.03.2020 г. в 200 ОУ „Отец Паисий“ се осъществява електронно обучение на учениците по класове и в групите за ЦДО -I, II  и III-IV клас по дни и часове, съгласно утвърденото за втория учебен срок на 2019/2020 учебна година, разписание. Всички класни ръководители и учители са създали групи отделно за учениците и отделно за родителите във Вайбър. Учениците, според възрастта и възможностите си се обучават в платформи, избрани от учителите, за което своевременно е осигурена информираност. Правим всичко необходимо учениците да достигнат до необходимото ниво на знания, умения и компетенции като разчитаме на вашата подкрепа и доверие. Електронното обучение се контролира в реално време от директора чрез съответните платформи, включително и виртуалното отсъствие на ученик. В случай, че някой от учениците по уважителни причини отсъства моля, не се колебайте и се свържете с класния ръководител или директора. Моля, за вашето търпение, разбиране и взаимопомощ при усвояването на реда и спецификите на електронното обучение – всяко начало е трудно и това ни кара да вярваме, че както винаги с вас ще осъществим ползотворно партньорство. Приветстваме отправянето на препоръки и въпроси, като ще направим всичко възможно електронното обучение да се провежда спокойно и резултатно. Към всички вас отправихме обръщения през изминалите почивни дни, с които – надяваме се стартирахме процеса без стрес и безпокойство за вас и нашите деца. В това съобщение има прикачени документи, които молим да прочетете внимателно.

За времето от 16.03.2020 г. до второ нареждане посещението на училищната сграда не е позволено, с изключение на вземането – там, където е необходимо – на забравени от децата учебници по график, без струпване на хора. На входната врата на училището са поставени инструктаж и вътрешноинституционалната политика на училището във връзка с мерките срещу корона – вируса.

Посещението на училищния двор с цел игра и разходка се забранява.

В случай на необходимост не се колебайте да се свържете с нас – на и-мейла или по телефон, вайбър и по всеки уместен и достъпен за вас начин.

Цветелина Генчева

Директор

16.03.2020