КАКВО ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПРИ НАС

 • 01

  Чуждоезиково обучение

  В нашето училище се изучават: английски език, испански език, руски език, италиански език и немски език.

  Комбинираме различни методи и подходи, за да изградим у учениците си умения за свободна комуникация, нюх към чуждите езици, любопитство към различните култури и способност за прилагане на придобитите знания в различни ежедневни ситуации.

 • 02

  Ментална аритметика

  Учениците ни имат възможност да се обучават по един от най-древните, но и най-популярни методи за пресмятане на аритметически изчисления наум. Развивайки способността за ментално смятане, развиваме пълния капацитет на висшите мозъчни функции – памет, внимание, въображение, мислене, реч – отключваме потенциала на децата в иновативна, творческа и креативна среда.

  Заниманията в кръжока по „Забавна математика“ са друг начин за трениране на логическо и математическо мислене. Тук подготвяме нашите ученици за явяване на различни състезания и олимпиади. Можем да се похвалим с редица завоювани медали и призови места в едни от най-популярните математически съревнования.

   

 • 03

  Спортни клубове и отбори

  Волейбол, футбол, баскетбол, планински туризъм – само част от всички спортни дейности, които нашите ученици практикуват!

  Отборите ни участват в различни спортни събития и ежегодни състезания, а тренировките са ежедневни, на чист въздух в подножието на красивата Лозенска планина. 

 • 04

  Традиционни обреди и етнография

  Това, което отличава нашето училище и нашите ученици е любовта към българските народни традиции и обичаи.  Тук месим обредни хлябове за всеки празник, красивите ни лазарки носят духа на пролетта, а коледарите ни огласят планината с песните си. Участниците в „Клуб по етнография“ приготвят вкусни гозби, изработват тематични изделия и правят възстановки на български обреди, а музикалната ни формация радва всички с изпълненията си на автентичен фолклор.

  Нашите празници и обичаи.

 • 05

  Висок професионализъм

  Учителите в 200 ОУ вярват, че професията им е тяхното призвание – опитни професионалисти, които постоянно надграждат уменията и знанията си, но и хора, които демонстрират задружност, любов, човещина и доброта.  В нашето училище всеки се чувства ценен, подкрепен и мотивиран да развива потенциала си в сигурна и позитивна среда. Работим в екип – и учители, и ученици,и родители, за да изградим стойностна общност от достойни и успешни хора.

  Запознайте се с нашия екип.

 • 06

  Иновации и технологии

  Класните ни стаи са оборудвани с интерактивни обучителни дисплеи, които работят с едни от най- полезните и практични учебни програми. Разполагаме с компютърен кабинет, в който учениците ни изучават компютърно моделиране, програмиране и работа с различни онлайн ресурси. Учителите ни разработват интерактивни образователни материали и използват различни технологии, повишавайки дигиталните компетенции и техническите умения на учениците.

Embed iList – 200 ОУ " Отец Паисий" Лозен