145 години 200 ОУ „Отец Паисий“

На 07.11.2023 г. нашето 200 основно училище „Отец Паисий” навърши 145 години.
Отбелязахме празника подобаващо, с два концерта и богата програма, която представиха талантливите ученици с песни, драматизации, танци и мажоретни изпълнения. Включиха се и гост изпълнителите ни Ралица Пиринска, Милена Иванова, Илияна Стоичкова и Дичо. Присъстваха много родители и гости, сред които бяха председателят на комисията по образование в Народното събрание Красимир Вълчев, депутатът – новоизбран кмет на район Панчарево Евгения Алексиева, кметът на с. Лозен Георги Младенов, Диян Стаматов – председател на СРСНПБ и общински съветник в СО, Габриела Тодорова от Гражданско сдружение „Лозен помага” и много други партньори и съмишленици на училището. В чест на своята 145-годишнина 200 ОУ и екипът му получиха поздравителен адрес от д.ик.н. Янка Такева и златния медал на Съюза на българскияте учители.
Празникът беше завладяващо емоционален, грижливо подготвен и изпълнен с радост. На сцената танцуваха и ученици, и учители, пяха децата от вокална група „Звънче”, скечове представиха Александра и Емануела от V кл. и Денислав от VI кл. Най-малките ученици от подготвителен клас очароваха всички с драматизацията „Дядо вади ряпа”, а ученици от прогимназиален етап изпълниха възстановка на заветите на възрожденските първоучители.
В словото си г-н Кр. Вълчев подчерта, че всеки човек трябва да помни първите си стъпки в знанието и първите си учители, което нашето училище изпълва с традиция и смисъл. Директорът на 200 ОУ г-жа Генчева каза, че образование се изгражда с любов, с търпение и с благодарност.
„Честит празник!” – казваме още веднъж всички – учители, ученици и родители и галерията към днешното съобщение ви пожелаваме хубави моменти от удоволствието да бъдем заедно на тази светла годишнина!