„УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ”

 

На 18.02.2023 г. от 9.00 до 13.30 ч. се проведе среща-дискусия на учители и родители от 200 ОУ с психолога Младен Владимиров в рамките на обучение, посветено на управлението и трансформация на конфликни и ефективната комуникация с ученика. Тази среща беше част от работата по проекта на 200 ОУ към националната програма на МОН  „Заедно за всяко дете”, модул „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот”.

Присъстваха над 70 активни родители, всички педагогически специалисти и директорът на 200 ОУ. Темите бяха представени изключително интересно, задаваха се въпроси, отвори се дискусия, демонстрирани бяха ролеви игри и видео-материали, работихме в групи.

На участниците бяха връчени сертификати за обучението по темите, някои от тях позираха усмихнати с тях на общата ни снимка пред училището. Родителите споделиха своята радост и удовлетворение, че в с помощта на Младен намират възможност да си отговорят на въпросите, които ги вълнуват и, че искрено се надяват това да не бъде първата и последна среща с него. И, тъй като останаха много въпроси, за чиито отговори не стигна време родителите поискаха във фоайето на училището да бъде поставена кутия с надпис „Попитай Младен – детски психолог”. Там всеки родител, който има въпроси за отглеждането и възпитанието на своето дете може да пусне написан на лист своя въпрос. Няма нужда да пише името си, трябва само да отбележи дали детето му учи в начален или в прогимназиален етап.

Тази кутия ще бъде налична от 6 март 2023 г. и ще бъде поставена на масата във фоайето. Въпросите, които ще бъдат зададени ще получат своите отговори на следващата среща с Младен в края на 2022/2023 учебна година – в някоя събота от месец май.

Скъпи родители, бъдете активни и задавайте въпросите си на Младен! Питайте го по всякакви теми – свързани с поведението и развитието на детето както у дома, така и в училище. Той ще отговори и заедно с вас, ние – педагогическите специалисти ще направим заедно следващите крачки за по-добро разбиране и общуване с децата ни!