ТРЕТИ МАРТ- 142 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Скъпи родители,
На 02.03.2020г. в нашето училище всеки ученик, всеки учител, всеки човек преклони глава пред подвига на българските опълченци.
Отбелязването на Деня на Освобождението – Трети март премина с нестихващ ученически интерес, надпревара и творческа енергия. Беше истински трогателно да се наблюдава енергичният устрем на нашите деца, работещи задружно, впрегнали своите знания и умения, въвлечени във вълнуващо състезание.
В днешното съобщение бихме искали да Ви запознаем с прекрасната работа, която свършиха нашите ученици.
Състезанието премина в два етапа:
– Викторина по класове – (еднакви по обхват и трудност въпроси, свързани с Освобождението за учениците от начален етап, както и такива за прогимназиален етап), чиито верни отговори съставляваха елементите на четириизмерни макети на паметника на връх Шипка – поотделно за всеки клас. Класовете се състезаваха за първо място в своята възрастова група като със заповед на директора бяха определени награди, гласувани на педагогическия съвет – пъзелова карта на България, викторинна игра „Аз обичам България“ и футболна топка. Комисия излъчи победителите – учениците от 3 клас и учениците от 6 клас, чиито макети бяха най-пълни (т.е. верните отговори от викторината са били достатъчни за панелите, необходими за цялостното сглобяване на макета);

– Генериране на дейности с добавена стойност чрез изобразяване по класове на сцени от освободителните борби на българите, от Руско-турската война и подписването на Сан-Стефанския договор върху дълги пана, подходящи за използване като тематичен интериор в сградата на училището при представяне на ученически творби по повод следващи чествания. Рисуването и оцветяването на хартиените пана премина в Актовата зала по класове и бе съпроводено с множество положителни емоции, чрез които нашите ученици успяха да съпреживеят частица от миналото и да го пренесат към настоящето и бъдещето.
В галерията можете да разгледате кадри от честването на Деня на нашето освобождение от османска власт, в който тази година заложихме на креативността и проявата на дарбата на вяко дете.